Groene Dag.org

made to trust nature

Unieke feiten

Eén van onze nieuwe projecten, waaraan we via NatuurStemmingen gestalte geven is „Unieke Feiten”. Door middel van merkwaardige en bijzondere kennis over voeding, gezondheid, levenswijze,... willen we er de aandacht op wijzen, dat mensen niet kortzichtig mogen zijn met het najagen van remedies, om snel de symptomen te onderdrukken.
Terwijl wij meer en meer te weten komen over de rol van voeding, hoe deze voedt, beschermt, versterkt - of bij gebrek aan de juiste voeding, net het omgekeerde - zou dit voor iedereen een teken moeten zijn dat de oude stelling „dat voeding je medicijn zou moeten zijn - en je medicijn je voeding” nooit meer betekenis had dan juist nù. Maar voeding als medicijn werkt nooit op dezelfde manier als medicijnen (soms verkeerdelijk geneesmiddelen genoemd). Voeding als medicijn verklaart hoe talrijke stukjes van de voedingspuzzel worden gelegd en hoe het geheel een nauwsluitend geheel vormt. Ook leer je hoe in geval van problemen dàt stukje te vinden dat de puzzel weer heel maakt.
Als voorbeeld van die vele duizenden Unieke feiten, zetten we nu de focus op slechts twee voorbeelden : carobe en boerenkool.
- Carobe als een product dat door de eeuwen heen een stevige traditie heeft opgebouwd en dat jammer genoeg in de schaduw komt, nu de belangstelling voor cacao (geheel ten onrechte) de betekenis van carobe verdringt.
- Boerenkool, als een unieke groene plant, die méér doet dan alleen maar meer chlorofyl inbrengen... maar tegelijk kool, een plantaardige bron van eiwitten, rijk aan kalium, ontzurend, met de aanwezigheid van vitamine „U”, beschermende stoffen en veel meer !

CAROBE GROENE DAG

Jawel, duizenden voedingsmiddelen dingen mee om ook jouw medicijn te zijn.
Denk er maar eens aan wanneer je terug gaat eten : kan dit nu echt een medicijn zijn, dat me beter maakt, of maakt die voeding van mij me langzaam kapot... op honderd en één manieren.


boerenkool

Volg meer van deze unieke feiten in NatuurStemmingen
en kom regelmatig eens kijken als we ook via deze weg nog meer met je delen !