Groene Dag.org

made to trust nature


beste

Vandaag sprak ik met iemand die al meer dan 20 jaar Groene Dag van heel nabij volgt, en die zijn bekommernis uitte over het voortbestaan van de vereniging.
“Dat kan je toch niet laten verloren gaan”, zei hij en hij wees op een stapel van de Groene Dag-publicaties die ooit werden uitgegeven “en die altijd zichtbaar aanwezig zijn in mijn huis”.
“Dit is meesterlijk werk, dat iedereen zou moeten lezen. Zonder die literatuur zou ik er niet meer zijn. Ze heeft mijn leven gered en je hebt er geen idee van hoeveel mensen ik zelf heb kunnen aanmoedigen om de groene weg op te gaan. De cursus, de brochures, de boeken… dat is een monument!”
Ik begrijp die bezorgdheid, maar de feiten zijn dat de verkoop van die brochures de voorbije tien jaar naar beneden is getuimeld en er nog maar met mondjesmaat af en toe een brochure wordt verkocht.
Wij hoopten door het digitaliseringsproject dit te kunnen opvangen, maar ook dit is niet bepaald een succes.
Ik weet dat mensen denken alles gratis op internet te kunnen vinden, en het is waar, er is veel informatie, maar wie kan in al die informatie enige lijn trekken?
Wij doen uiteraard onze uiterste best om zoveel mogelijk van de toppers beschikbaar te houden.
De REUMA-brochure werd recent herdrukt en de brochure over KOFFIE ziet er levendiger dan ooit uit. Daarnaast zijn er nog meer dan 80 andere titels die permanent beschikbaar zijn.
Het is niet ons plan - als het van onszelf afhangt - om al die goede informatie te laten verloren gaan.
We engageren ons nu tot een nieuwe jaargang van NatuurStemmingen, waarvoor we de intentie hebben, die beter dan ooit te maken en houden ons zolang de omstandigheden het toelaten aan een gedrukte versie.
Ondertussen moedig ik de lezers aan om NatuurStemmingen en de activiteiten bekend te maken onder vrienden en kennissen, bij therapeuten en zorgverstrekkers, zodat het Hygiënistische gedachtengoed dat geen Groene Dag - materie is, maar ons aller erfgoed van de pioniers, in alle geledingen van de maatschappij mag toegang vinden.
We leven in ernstige tijden. De gezondheid van veel mensen staat op het spel. Collectief drijven we verder weg van wat natuurlijke gezondheid betekent.
Slechts een klein gedeelte van de bevolking is met hart en ziel geëngageerd en begrijpt wat echte gezondheid is.
Voor die mensen heeft het Groene Dag bestaan - 35 jaar - zin gehad.
En daarvoor blijf ik het doen, misschien in een andere vorm, misschien vanuit een andere locatie, misschien met andere middelen…

Alle informatie wordt doorgegeven via de Nieuwsbrief.

Voor alle bezoekers van de site volgt hierna een serie artikels die al of niet ooit werden gepubliceerd…
Verspreid de informatie op alle mogelijke manieren !