Groene Dag.org

made to trust nature

pillen
Het medicijnenverhaal

Hoge Bloeddruk
Ik denk dat de meester dokters het vergeten zijn (als ze het al ooit geweten hebben), dat hypertensie eigenlijk geen ziekte op zichzelf is – het is alleen maar een symptoom van de een of andere verkeerde functie in je lichaam. Het is mogelijk dat je bloeddruk een beschermend effect is, dat het voor het hart mogelijk maakt om het bloed naar alle weefsels te krijgen ondanks de ziekte – welke die maar kan zijn. Maar omdat nog steeds is uitgedokterd wat die reden kan zijn, gooien de dokters gewoon medicatie op de symptomen en beschouwen het probleem als opgelost, als de hoge bloeddruk daalt.
Het probleem hier, omdat de medicatie gewoon heeft veroorzaakt dat de hypertensie daalt, betekent voor jou niet dat je “genezen” bent – of zelfs veilig voor die kwestie. Mensen die bloeddrukverlagende medicatie nemen, voelen zich onvermijdelijk slechter met deze pillen. Je zou dan denken dat dit een signaal voor de dokter zou moeten zijn, dat hij de
patiënt er slechter aan toe maakt, en dat de bloeddruk voor de een of andere goede lichamelijke reden verhoogd was Zeer waarschijnlijk zal hij gewoon doorgaan en verder recepten uitschrijven.
Er zijn 4 soorten medicatie die voorgeschreven worden om bloeddruk te verlagen. In de volgorde van hun verschijning op de markt zijn het: diuretica, beta-blokkers, ACE-inhibitoren, en calcium kanaal blokkers. Onthoud dat deze medicatie alleen het symptoom van de een of andere onbekende ziekte maskeren. Bloeddrukverlagende medicatie heeft geen genezende eigenschappen. Zelfs de minst toxische pil kan dodelijke neveneffecten veroorzaken.

DIURETICA.
De diuretica zijn eigenlijk water-uitdrijvende middelen; dat betekent dat ze de vloeistof uit je lichaam verwijderen door middel van de nieren. Dit kan een daling in de bloeddruk veroorzaken, maar de eerste vraag die opkomt is: ”Als ik geen oedeem heb, (zwelling), waarom drijf ik dan vloeistoffen uit mijn lichaam ?” Deze lichaamsvloeistoffen bevatten namelijk belangrijke vitale mineralen, zoals kalium, natrium, magnesium en calcium, en als men die uit het lichaam gooit, dan zal dat elektrolytische onevenwichtigheden veroorzaken (verlies van mineralen).
Maar electrolyten-onevenwicht is nog maar het begin. Andere problemen die door diuretica worden veroorzaakt zijn: hartritmestoornissen (onregelmatige hartslag), jicht, nierschade of nierfalen, uremie, hyperglycemie die tot diabetes leidt, abnormaal cholesterol, anemie, fotosensiviteit, indigestie, hoofdpijn, visuele onevenwichtigheden, en impotentie.
Speciaal zou het diureticum furosemide moeten worden genoemd. Deze pil veroorzaakt thiamine (vitamine B) deficiënties die kunnen leiden tot hartfalen.         
Onthoud bovendien, dat diuretica nog
de minst toxische soort van bloeddrukverlagende behandeling is.

CALCIUMKANAALBLOKKERS.
 Calciumkanaalblokkers zijn de ergste van ze allemaal, en natuurlijk zijn ze de meest voorgeschreven medicatie in de wereld. Calciumkanaal blokkers blokkeren de beweging van calcium door de celmembraan heen. Dit onderdrukt de spiercontractie die de arteriën vergroot en de weerstand aan de bloedstroom vermindert. De doktor ziet een vermindering in je bloeddruk en noemt het medische magie: Je neemt enkele kleine pillen, je bloeddruk gaat omlaag en de doktor is een genie.
 Maar zo eenvoudig is het niet. Je hart voelt zich als een vis die in een emmer rondzwemt. Je voelt je alsof je gaat flauwvallen, vooral als je vlug opstaat. Nu denk je dat je daarmee wel kunt leven en dat je dan gewoon niet meer zo vlug zult opstaan, maar als het van de
zittende naar de staande positie al veroorzaakt dat je flauw valt, hoe moet het dan wel gaan van het platliggen op je rug naar de staande positie ? Deze plotselinge daling in je bloeddruk kan veroorzaken dat je een hersenbloeding/infarct kunt krijgen, en als beloning naar de intensive care wordt gereden. Maar de calciumblokker zal geen schuldvermindering krijgen. Na dit alles, zal de dokter je die weer voorschrijven om een herseninfarct/bloeding te voorkomen die door hoge bloeddruk wordt voortgebracht.
 Naast het feit dat deze “geneesmethode” ieder jaar 85.000 onnatuurlijke overlijdensgevallen veroorzaakt, is het ook nog zo dat deze Kalcium Kardiac Killers (KKK) ook hartfalen kunnen veroorzaken, hartaanvallen, gastro-intestinale bloedingen, lever- en nierschade, en verminderd aantal witte bloedcellen (dat veroorzaakt dat je een grotere vatbaarheid voor infecties krijgt). En een andere, algemeen voorkomende en dodelijke mogelijkheid is, nl. de tussenwerking ervan met andere medicijnen, wat kan leiden tot de bovenstaand beschreven miserie.

dit artikel verscheen in Natuurstemmingen 159