Groene Dag.org

made to trust nature


NS 2018
De thema’s van 2018
NatuurStemmingen / Leven in harmonie met de natuur is een algemeen educatief tijdschrift voor het natuurlijke leven en kennis over preventieve gezondheidszorg, uitgegeven door Groene Dag.
NatuurStemmingen wil geen medische adviezen verstrekken, noch direct noch indirect het gebruik van enige techniek als behandeling voor fysieke of psychologische problemen voorschrijven zonder het advies van de arts.

NatuurStemmingen en Groene Dag hebben enkel de bedoeling informatie van algemene en vrijblijvende aard te verstrekken om u te helpen op uw zoektocht naar een gezonde levenswijze en voeding.
Als u gebruik maakt van de informatie uit dit tijdschrift zonder daarbij een arts te raadplegen - wat uw goed recht is uiteraard - dan aanvaardt de uitgever, noch de organisator geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van uw initiatief.

Onze leden- en vriendengroep staat open voor alle mensen die gezond en lang willen leven, in harmonie met de natuur.
En... wist u dat door het opvolgen van onze voedingsraadgevingen, door de toepassing van een fruit-groentevoeding, u een steentje bijdraagt tot de oplossing van het wereldvoedselprobleem en de honger in de wereld ?

Als onze vereniging een reden van bestaan kent, dan is het zeker met het oog op het behoud of het verwerven van een goede gezondheid. Wij willen een spreekbuis zijn voor wat meestal geen stem heeft : het gezonde natuurlijke leven... En wat zich als de stem daarvoor uitgeeft is meestal zo ingekleurd door persoonlijke, culturele of commerciële belangen, zodat de weg onduidelijk is. Iedereen wil zo z'n accent leggen. De een vindt het meer een zaak van de geest, het denken, het gemoedsleven... iemand anders vindt dat het een kwestie van erfelijkheid is... en weer iemand anders schrijft het toe aan het toeval. Het is een kwestie van 'geluk' hebben. Als ik van geluk mag spreken, dan vind ik dit vooral in het veranderen van koers in mijn leven. Ik was op weg om me te pletter te slaan en ik heb mensen, kennis, wijsheid en wegwijzers ontvangen in mijn leven. Sommige mensen hebben dezelfde ervaring. Alleen doen ze er (nog) niets mee. Ze houden niet van veranderen en pleiten voor de gewoonte... Hun innerlijke onzekerheid en hun gebrek aan inzicht over het natuurlijke leven liggen hun dwars. Precies voor zo'n mensen is er
NatuurStemmingen - Leven in harmonie, om een steun te zijn, een bemoediging, een motivatie.

En precies voor hen willen we een fragment uit de tekst van Aterhov uit
Rauw Eten afdrukken :
Het beste middel om ziekte te voorkomen en te genezen, terwijl de levensstandaard wordt verhoogd, ligt in de oprichting van een afdeling Informatie, door ieder gezondheidsministerie, waarvan het doel is : de mensen in te lichten over de schade die door het koken veroorzaakt wordt. Verder moet deze dienst opheldering geven over de voedingsmiddelen die nauwelijks vitaminen bevatten. Neem bv. wit brood, rijst, vlees, geraffineerde vetten, suiker, thee, koffie, alcoholische en niet-alcoholische dranken. Zij zullen de burgers zo ver brengen dat zij het verbruik van gekookte voeding zoveel mogelijk inperken, en hen leren om in hun voedingsgewoonten ruim gebruik te maken van rauwkost. Het zal waarschijnlijk ondenkbaar zijn om van alle mensen ineens rauwkosteters te maken, maar het is belangrijk dat alle mensen met de juiste voedingswijze vertrouwd worden. Deze voeding is voor hun van kindsbeen af de beste, laat alle misverstanden en vooroordelen hierover vallen. De mensen moeten erop voorbereid worden dat niet hun kippensoep, rijst, kalfslapjes, eieren of biefstukken hun of hun kinderen gezondheid en kracht geven, maar integendeel de gekiemde granen, wortels, tomaten, noten en druiven. Ik neem mezelf als voorbeeld. Nadat ik 52 jaar lang vlees en andere gekookte voeding had gegeten, had ik mijn kracht verloren en kon geen twee trappen meer opgaan, zonder buiten adem te raken. Nadat ik nu 25 jaar van geciviliseerde voeding afstand heb genomen, kan ik gezwind en licht de bergen inlopen. Ik kan niet begrijpen op welke wetenschappelijke gronden vele kinderhomes en kinderdagverblijven aan de kinderen dozen met koekjes ter beschikking stellen, volgens het zelfbedieningsprincipe : wanneer men wil en zoveel men wil ... De dozen met zulke substanties moeten vervangen worden door de vruchtenkorven, of door gedroogde vruchten in de winter, waarvan de kinderen vrij mogen eten, zoveel ze willen als ze daar zin in hebben. Dan zal iedereen zien hoe kinderen automatisch meer vruchten beginnen te eten en steeds minder gedegenereerde voeding, zodat hun gezondheid automatisch wordt behouden.
** Rauw Eten is een aanrader voor iedereen die de natuurlijke kracht van voeding beter wil leren begrijpen. uitgave onder brochurevorm : 7,50 euro

ABO 19

De thema’s van 2019 :
NS 2019